31.marca 2025 bo potekalo ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, zato ste vsi pridelovalci suhomesnatih izdelkov vabljeni k sodelovanju. Nato se bomo 5. aprila 2025 v Grajski kleti v Vipavskem Križu zbrali na podelitvi nagrad ter kratkem predavanju, kjer bomo predstavili potek ocenjevanja in odprli razpravo o sušenju mesnin. Po razpravi vas čaka tudi degustacija salam, ki bodo del ocenjevanja.
Udeležba je brezplačna.
Dogodek organizira Zavod Vipavski Križ v sodelovanju z Rotary klubom Ajdovščina in KGZ Nova Gorica.
Objava rezultatov
Po zaključenem ocenjevanju se salami in suhe klobase razvrstijo po doseženih mestih v posamezni kategoriji, komisija razglasi rezultat tekmovanja za vsako kategorijo posebej.
Organizator bo podelil podeli nagrade - priznanja za salame, salamine in suhe klobase:
❖ Zlato priznanje za salame / klobase, ki so dosegli odlično kakovost
❖ Srebrno priznanje za salame / klobase, ki so dosegli prav dobro kakovost
❖ Bronasto priznanje za salame / klobase, ki so dosegle dobro kakovost
❖ Posebno nagrado 'Šampion salamijade 2024' za najbolje ocenjeno zračno sušeno salamo, sušeno v vipavski dolini / na obrobju vipavske doline.
Prijavnica in pravilnik sta objavljena v priponkah spodaj.
TUDI V PRIMERU SLABEGA VREMENA BO DOGODEK IZPELJAN.
Informacije in rezervacije za skupine: 031 229 336 ali info@vipavskikriz.si
Organizator: Zavod Vipavski Križ
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Priponke | Velikost |
---|---|
![]() | 277.18 KB |
![]() | 147.29 KB |