Osmica je tradicionalni dogodek, ki v Vipavsko dolino privablja številne ljubitelje vina in domače kulinarike. Izvor sega v 16. stol., pri nas pa jih je uzakonila cesarica Marija Terezija nekoliko kasneje. Vinogradniki so tako dobili dovoljenje, da lahko osem dni v letu prodajajo svoje vino na domačiji. Ta tradicija se je ohranila vse do danes.
V grajski kleti v Vipavskem Križu za vas pripravimo osmico, kot so jo poznali nekoč, pristno, domačo in polno značilnih vipavskih okusov. Na mizi ne bodo manjkale lokalne suhomesnate dobrote, sušen pršut, pečen pršut v testu, panceta, salama, zašinek in sveži ali zorjeni lokalni siri.
Tradicionalne jedi, jota, pražen - tenstan krompir, prežena repa ali zelje s pečenicami in pečenko. Domače sladice, skutni ali orehovi štruklji, štrudelj ali pehtranova potica. Vse to ob skrbno izbranih vipavskih vinih, ki poudarijo okuse domačih jedi.
Osmica v grajski kleti je na voljo za najavljene skupine skozi vse leto. Povabite sodelavce, prijatelje ali družino in skupaj doživite pravo tradicionalno vipavsko pogostitev.
Za več informacij in rezervacije nas kontaktirajte.