Vabljeni na 2. vipavsko salamijado.
18. marca bomo izvedli ocenjevanje, vabljeni pridelovalci suhomesnatih izdelkov, da se udeležite ocenjevanja.
V sredini meseca aprila, sledi podelitev nagrad, delavnica na temo letošnjega ocenjevanja z Marto Koruza, kjer se bomo dotaknili poteka ocenjevanja in odprli debato za vprašanja glede sušenja mesnin. Po razpravi sledi degustacija salam, ki bodo ostale na ocenjevanju. Delavnica je brezplačna.
Po delavnici sledi večer z vini s Posestva Ferjančič, degustacija na kateri se bomo družili z Vinsko kraljico Slovenije 2024 Sanjo Ferjančič. Popeljala nas bo čez čarobni svet okusov njihovih vin, katere bomo še oplemenitili z domačo kulinariko. Več o dogodku sledi. Cena degustacije 28eur, v ceno je vštetih 8 vzorcev in hrana.
6. Objava rezultatov in nagrade
6.1 Objava rezultatov
Po zaključenem ocenjevanju se salami in suhe klobase razvrstijo po doseženih mestih v posamezni kategoriji, komisija razglasi rezultat tekmovanja za vsako kategorijo posebej na dobrodelni prireditvi praviloma naslednji dan ali dva po ocenjevanju.
Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj in prevzem nagrad na »2. Vipavski salamijadi« bo predvidoma v sredini meseca aprila v Grajski kleti v Vipavskem križu.
Točen datum in ura bosta naknadno objavljena na spletni strani https://vipavskikriz.si/sl.
6.2 Nagrade
Organizator bo podelil podeli nagrade - medalje za salame, salamine in suhe klobase:
-
❖ Zlato medaljo za salame/klobase, ki so dosegli odlično kakovost
-
❖ Srebrno medaljo za salame/klobase, ki so dosegli prav dobro kakovost
-
❖ Bronasto medaljo za salame/klobase, ki so dosegle dobro kakovost
-
❖ Posebno nagrado 'Šampion salamijade 2024' za najbolje ocenjeno zračno sušeno
salamo, sušeno v vipavski dolini/na obrobju vipavske doline.
Organizacijski odbor Vipavske salamijade Strokovna služba KGZ Nova Gorica
Informacije in rezervacije za skupine: 031 229 336 Patrik ali info@vipavskikriz.si
Organizator: Zavod Vipavski Križ
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.