Koncerti ''Jesenskih serenad''

×

Error message

Notice: Undefined offset: 0 in include() (line 31 of /home/vipavskikriz/public_html/sites/all/themes/cms_subtheme/views/views-view-fields--index-slider--block.tpl.php).
Zveza kulturnih društev Ajdovščina kot vsako leto v sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko tudi letos v mesecu septembru pripravlja "Jesenske serenade", koncerte mladih glasbenih ustvarjalcev.

Zopet smo vam pripravili štiri koncerte in sicer dva v  grajski kleti v Vipavskem Križu in dva tokrat v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini.

Vsi štirje koncerti se bodo zvrstili ob petkih ob 20. uri. Vstopnine ni!


Začeli bomo v petek, 9. septembra v grajski kleti v Vipavskem Križu, kjer se nam bo s koncertom predstavila skupina VOX ARSANA. Koncertni večer so poimenovali "My favorite things". Izbor lastnih priredb svetovnih uspešnic swinga, filmske glasbe in izvirne avtorske glasbe ob spremljavi jazz tria vas prav gotovo ne bo pustil ravnodušne.


Na drugem koncertu 16. septembra, prav tako v grajski kleti v Vipavskem Križu, se nam bo predstavil Kvartet SF/RTVSLO.SIT. Kvartet flavta, violina, viola in violončelo, z delovnim naslovom "Mozart na obisku", nam bo predstavil tri dela Wolfganga Amadeusa Mozarta.

S tretjim koncertom v petek, 23. septembra, se bomo preselili v Lavričevo knjižnico Ajdovščina. Predstavil se nam bo Ansambel kljunastih flavt Le Phenix.V večeru z imenom "O cieco mondo" se bo z glasbo Ars nove in italijanskega Trecenta ansambel predstavil z igranjem na kopije renesančnih flavt iz zbirke dunajskega muzeja starih instrumentov.


Jesenske serenade bomo zaključili 30. septembra, prav tako v Lavričevi knjižnici z večerom "V vrtincu". Predstavil se nam bo Uroš Vegelj s tubo. Brežičan, ki poučuje trobila na Glasbeni šoli Idrija, je tudi asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani – področje tuba. Sodeluje v Simfoničnem orkestru SNG Ljubljana in Maribor, Orkestru Slovenske filharmonije in še bi lahko naštevali.

Vse večere vrhunskih mladih glasbenikov bosta kot vsa leta doslej, tudi letos povezovala igralca Tina Uršič in Dejan Pevčević.

Zelo dober izbor vrhunskih mladih glasbenikov ponuja vsem ljubiteljem glasbe odlične koncerte, za katere si želimo, da bi jih obiskalo čim večje število poslušalcev. Zato vabljeni na septembrske serenade v grajsko klet v Vipavskem Križu in Lavričevo knjižnico v Ajdovščini. Mladi ustvarjalci si to nedvomno zaslužijo.

ZKD Ajdovščina
Marjan Krpan