ZVEN GRAJSKIH STEN 18. NOVEMBER 2023

×

Error message

Notice: Undefined offset: 0 in include() (line 31 of /home/vipavskikriz/public_html/sites/all/themes/cms_subtheme/views/views-view-fields--index-slider--block.tpl.php).
Koncertni cikel Zven grajskih sten v organizaciji Glasbenega društva NOVA se po nekajletnem premoru ob podpori Občine Ajdovščina vrača v jesenski preobleki s soorganizatorjem Zavodom Vipavski Križ.

 

V soboto, 18. novembra, bosta v grajski kleti kar dva koncerta, s sprehodom po delni Poti okoli Vipavskega Križa ter vodenim ogledom vasice s pokušino mladih vin pa se bo glasba flavtistke in violončelistov prepletala z naravo, zgodovino in vinarsko tradicijo Vipavske doline.

 

Program sobotnega popoldneva:

16.30 sprehod po delni Poti okoli Vipavskega Križa

18.00 koncertni recital flavtistke Annemarie Glavič, nagrajenke mednarodnega glasbenega tekmovanja Concorso Internazionale Musicale “Città di Cervignano” 2023

19.30 voden ogled Vipavskega Križa s kulinarično pokušino mladih vin

20.30 koncert kvarteta Amos, zasedbe učiteljev violončela z različnih koncev Slovenije, z deli Klengla, Turina, Mercandanteja in Piazzole

 

Vabimo vas, da se nam pridružite in z nami preživite posebno sobotno popoldne.

 

Sprehod po delni Poti okoli Vipavskega Križa

Pot okoli Vipavskega Križa vodi po obnovljenih poljskih poteh. Sprehajalce bo ob sončnem zahodu ob 16.30 vodila iz vasi Cesta med polji, vinogradi in skozi gozdiček ob potoku vodila skozi Male Žablje z vzponom po Rebru v središče Vipavskega Križa. Delna polkrožna pot je dolga 2,5 km oz. približno 45 minut hoda. Podlaga je večinoma makadamska, delno asfaltna. Pot je označena z usmerjevalnimi tablicami.

V primeru dežja sprehod odpade in dogajanje se začne s koncertom ob 18.00.

 

Solistični recital flavtistke Annemarie Glavič, nagrajenke mednarodnega glasbenega tekmovanja Concorso Internazionale Musicale “Città di Cervignano” 2023.

Annemarie Glavič je svojo glasbeno pot začela v glasbeni šoli Domžale pri profesorici Andreji Humar. Zatem je na konservatoriju v razredu profesorice Lize Hawlina osvojila prva mesta in zlata priznanja na različnih tekmovanjih. Leta 2021 je z najvišjo možno oceno in posebnim priznanjem Summa cum laude za posebne dosežke v času študija zaključila magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu dr. Karoline Šantl Zupan. Annemarie še vedno aktivno tekmuje, sodeluje v različnih komornih sestavih in orkestrih ter svoje znanje prenaša na svoje učence v glasbeni šoli Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava.

Vstop prost

 

Voden ogled Vipavskega Križa

Med obema koncertoma vabljeni na ogled Vipavskega Križa s kulinarično pokušino mladih vin v organizaciji Zavoda Vipavski Križ. Obvezne predhodne najave na info@vipavskikriz.si ali 031 229 336.

 

Koncert kvarteta violončel Amos

Amos kvartet sestavljajo Polona Repše,  Vsi so učitelji violončela z različnih koncev Slovenije, ki se poleg pedagoškega dela radi združujejo v koncertnem ustvarjanju. Na koncertu se bodo predstavili s programom: 

J. Klengel: 4 skladbe za kvartet violončel, op. 33 

J. Turina: La oracion del torero 

S. Mercadante: La poesia 

A. Piazzolla: Invierno porteño, La muerte del Angel

Vstopnina 15 €, otroci do 14. leta in prebivalci Vipavskega Križa brezplačno

 

Informacije in rezervacije vstopnic koncertov: +386 (0) 41 618 373 ali info@gdnova.si 

Prijave na ogled kraja in kulinarično pokušino: +386 (0) 31 229 336 ali info@vipavskikriz.si

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Fotogalerija: 
Da, želim doživeti trenutke Vipavskega Križa
povpraševanje